Zorgboerderij de Parel is in september 2009 opgestart. De naam de Parel is bewust gekozen vanuit onze protestants christelijke levensovertuiging dat ieder mens waardevol is [een parel in Gods Hand].

De boerderij wordt gerund door Arjan en Bali Herlaar. Ze hebben zelf 2 kinderen Alexandra en Robbert die inmiddels getrouwd zijn. Alexandra is coördinator van de werklocatie een melkveehouderij en paardenrusthuis gelegen op 5 minuten van de hoofdlocatie. We vangen de zorgvragers op binnen onze eigen gezinssituatie in onze privé woning. Dit is een bewuste keuze aangezien dit de sociale vaardigheden kan verbeteren. Bovendien houden we van saamhorigheid en gezelligheid. Als snel zie je hierdoor het wij/ons gevoel ontstaan.

 

De begeleiding van de cliënten gebeurt door een vaste groep medewerkers. De begeleiding is 1 begeleider op 2-3 cliënten.  Er zijn ongeveer 15 -18 kinderen op de drukkere dagen.

 

Op de zorgboerderij zijn de volgende dieren:

Koeien met kalf, schapen met lammetjes, 2 pony's ,geitjes, een hangbuikzwijn, konijnen, cavia's, kippen en een hond.

 

meer info en foto's

zie www.zorgboeren.nl

Er wordt bewust voor gekozen geen cliënten of medewerkers duidelijk zichtbaar te laten zien op de site omdat we veel belang hechten aan onze privacy.